国家教学团队(National teaching team)

时间:2018-06-15

负责人:耿国华教授Responsible:  Guohua Geng professor

计算机专业基础核心课程国家教学团队由软件基础课程组、专业基础课程组、体系基础课程组三个课程组组成。目前团队拥有国家级教学名师1名,省级教学名师1名;获得国家级教学成果奖2项,省级教学成果奖3项,建设国家精品课程2门,国家双语示范课程1门,省级精品课程2门,出版教材30余部;参与编写教育部文科计算机教学指导委员会发布《大学计算机教学基本要求》,教育部计算机科学与技术教学指导委员会《高等学校计算机科学与技术专业核心课程教学实施方案》,在高等院校计算机教学中发挥了重要的辐射作用和带动作用。

The "Computer Science Specialty Fundamental Core Courses" national teaching team consists of three sub-teams: software foundation course group, specialty foundation course group and system foundation course group. At present, the team has 1 National Teaching Master and 1 Provincial Teaching Master. The team has won 2 national teaching achievement awards and 3 provincial teaching achievement awards. The team has constructed 2 national excellent courses, 1 national bilingual demonstration course and 2 provincial excellent courses, and has published more than 30textbooks. The team was involved in writing <The Basic Requirements of College Computer Teaching> for Liberal Arts Computer Teaching Guidance Committee of the Ministry of Education, and <The Teaching Implementation Plan of the College Computer Science and Technology Specialty Core Curriculum>for the Computer Science and Technology Teaching Guidance Committee of the Ministry of Education.The team plays an important and leading role in computer teaching for colleges and universities.